• 新东方网>大学教育>四六级>复习辅导>四级>名师辅导>阅读>正文

    2019年6月英语四级阅读练习:动物中的睡眠

    2019-02-27 17:30

    来源:新东方网整理

    作者:

      Sleep is very ancient. In the electroencephalographic(脑电图的)sense we share it with all the primates(灵长类动物)and almost all the other mammals and birds: it may extend back as far as the reptiles(爬行动物).

      There is some evidence that the two types of sleep, dreaming and dreamless, depend on the life style. of the animal, and that predators(食肉动物)are statistically much more likely to dream than prey, which are inturn much more likely to experience dreamless sleep. In dream sleep, the animal is powerfully immobilized(使固定不动)and remarkably unresponsive to external stimuli. Dreamless sleep is much shallower, and we haveall witnessed cats or dogs cocking their ears to a sound when apparently fast asleep. The fact that deep dream sleep is rare among prey today seems clearly to be a product of natural selection, and it makes sensethat today, when sleep is highly evolved, the stupid animals are less frequently immobilized by deep sleepthan the smart ones. But why should they sleep deeply at all? Why should a state of such deep immobilization ever have evolved?

      Perhaps one useful hint about the original function of sleep is to be found in the fact that dolphins and whales and aquatic mammals in general seem to sleep very little. There is, by and large, no place to hide in the ocean. Could it be that, rather than increasing an animal's vulnerability, Ray Meddis of London University has suggested this to be the case. It is conceivable that animals that are too stupid to be quite on their own initiative are, during periods of high risk, immobilized by the implacable arm of sleep. The point seems particularly clear for the young of predatory animals. This is an interesting notion and probably at least partly true.

      练习题:

      Choose correct answers to the question:

      1.Which of the following might be the best title for this passage?

      A.Evolution of Sleep.

      B.Two Types of Sleep.

      C.The Original Function of Sleep.

      D.Animals and Sleep.

      2.Predators are ___________.

      A.able to prey even when they are in deep dream sleep

      B.more likely to experience dream sleep

      C.incapable of preying when immobilized by dreamless sleep

      D.good at preying on stupid animals

      3.The example of dogs and cats in the second paragraph is intended to _.

      A. explain which animals are mammals

      B. show the differences between mammals

      C. illustrate how shallow dreamless sleep is

      D. reveal how smart they are

      4.Compare with dreamless sleep, deep dream sleep is _______.

      A. not the result of natural selection

      B. less likely to appear to primates

      C. more protective to the animals

      D. at a higher stage of evolution

      5.According to some scientists’ research findings, dolphins seldom sleep because __.

      A.of their stupidity

      B.of their vulnerability

      C.there are possible dangers in the ocean

      D.aquatic mammals do not need sleep

      1.[A] 本文三段虽然讨论的内容各有侧重,但是都谈到了睡眠在各种动物中的差异以及发展的历史,具体用词如下:第1段第1句中的ancient,最后一句中的extend back;第2段最后一句中的evolved;第3段第1句中的original function。A比较准确地归纳了本文大意。B只是?#29228;?#20102;第2段的内容;C只提及第3段的论述内容;D 似乎涵盖了三段内容,但是过于宽泛,不够具体。

      2.[B] 根据第2段第1句第4个分句可知应选B。A的内容与该段第2句相悖;C中dreamless sleep应为dream sleep。D的内容文中没有涉及。

      3.[C] 这个例子是为了证明无梦睡眠比较浅,即第2第3句的前半句,所以选C比较合适。所有例子都是为之前或之后的话提供例证,因此,作者使用例子的目的可以从该例子之前或之后的一句话找到。本题中,猫和狗的例 子是为了说明其前面的一句话,其他选项与此无关,均可排除。

      4.[D] 根据第2段倒数第3句及末句,可以推断与无梦睡眠相比,深睡不动处于更髙的进化阶段。文中虽有提及无梦睡眠对于被捕食动物来说是一种自然选择,但并不意味着深睡不动不是自然选择,因此A不正确;该句也 提到“笨拙的动物与敏捷的动物相比,更少有深睡不动的时候?#20445;琾rimates属于smart ones,因此更有可能深睡不动,B与此相悖;文中暗示无梦睡眠使低级动物更警觉,从而起到一定的保护作用,C正好与这种理解相反,因此也不正确。

      5. [C]最后一段第2句解释了第1句中所说的“海豚等睡眠少”的原因,C比较确切地?#20174;?#20102;文章内容。A、B、D三项都与最后一段开头两句表达的意思无关。


    官方微信:新东方四六级?(微信号:xdfcet46

    英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们!?

    四六级真题及答案解析下载

    ?#21482;?#21495;

    猜你?#19981;?/p>

    • 动态
    • 报考
    • 成绩
    • 辅导

            新东方英语四六级辅导专区

            班级名称 上课地点 上?#38382;?#38388; 费用 详细

            焦点推荐

            精?#20998;?#25773;

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所?#26657;?#20219;何?#25945;濉?#32593;站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的?#25945;濉?#32593;站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他?#25945;濉?#32593;站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅?#28304;?#25913;为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词
            排列3开奖号码